Oliedingen

oliedingen logo aesthetic

Onmisbaar op vakantie

oliedingen young living owl diffuser schattig kids essential oils young living

Het is Juli, dus dat betekent dat de vakantie voor de deur staat voor de meesten van ons! Wat zijn jouw plannen? Wij gaan een week zonnen in Griekenland en een weekje kamperen in Limburg. En ik moet zeggen dat ik er flink aan toe ben.

Omdat ik weet dat je op vakantie niet je hele hebben en houden mee kunt nemen, deel ik in dit blog een aantal handige en – wat mij betreft – onmisbare oils en een aantal leuke recepten voor op vakantie, zoals homemade insectenspray, after sun en meer.

Onmisbare oils

oliedingen young living owl diffuser schattig kids essential oils digize thieves young living

Uiteraard neem je niet je hele olie stash mee, maar er zijn een aantal oils en/of rollers waar je echt niet zonder wil zitten, namelijk:

 1. Digize. 
  Buikpijn of diarree op vakantie, bestaat er iets ergers? Digize is een onmisbare vriend wanneer je gaat barbecuen of dat gekke lokale gerecht gaat proberen. Valt de maaltijd een beetje zwaar? Digize to the rescue! Je kunt een rollertje maken met digize en wat peppermint, of een druppeltje in heet water opdrinken. 

 2. Peppermint.
  Waar is peppermint niet goed voor? Jetlag, vermoeidheid, zere spieren of voeten, buik issues of hoofdpijn, een drupje peppermint goes a long way.

  Inhaleer het bijvoorbeeld tijdens een lange roadtrip (of gebruik een car diffuser) wanneer je last hebt van wagenziekte of als je een snelle boost nodig hebt.

  Masseer je voeten en kuiten met wat draagolie en een druppel peppermint na een lange dag wandelen voor verlichting.  

  Maak een verkoelende spray met peppermint en water voor directe verlichting in de warmte.
  Echt, deze topper zit standaard in mijn tas.

 3. Stress away
  Stress away, a.k.a. vakantie in een flesje, is een geweldige companion tijdens je vakantie. Want ook al is het heerlijk om erop uit te zijn, ontspannend is het echt niet altijd, zeker niet met een stel kids die elkaar continu in de haren vliegen of nachtelijke huilpartijtjes houden.

  Gebruik stress away als parfum, in een (reis)diffuser of inhaleer zo uit het flesje voor een instant ontspanning momentje. 

 4. Thieves
  Met vieze vliegtuig bacillen, WC’s die door jan en alleman gebruikt worden en kids die door de modder rollen is thieves een hele goede support!

  Je kunt het gebruiken om schoonmaakspray mee te maken om deurklinken, toiletbrillen en andere oppervlakken mee op te frissen. 

  Doe elke ochtend een drupje thieves door je thee om je weerstand een boost te geven, zodat je de hele vakantie optimaal kunt genieten!

 5. Lavender
  En last but not least, lavender!  Je weet vast al dat dit het zwitserse zakmes onder de oils wordt genoemd.

  Angst voor de lange rit? Slapeloze nachten door lawaai?  Verbrand in de zon? Gebeten door een vreemd insect of je been geschaafd tijdens een hike? Name something, lavender is the answer. 

   

Leuke hacks en recepten

oliedingen young living owl diffuser schattig kids essential oils Ningxia red young living

Natuurlijk wil je ook en aantal kant en klare DIY producten meenemen in je koffer, zodat je ook tijdens je vakantie gifvrije keuzes kunt maken en alles bij de hand hebt. Hier volgen wat leuke receptjes en tips voor tijdens je vakantie!

 1. Insectenspray
  In de zomer heb je vaker last van insecten en teken. Gelukkig zijn er natuurlijke alternatieven voor DEET (google it, dat spul wil je echt nooit meer in huis hebben, laat staan op je huid)

  Wat heb je nodig?
  – 100 ml sprayfles
  – 10 dr Thieves of Purification
  – 10 dr Peppermint
  – 10 dr Citronella
  – 10 dr Lavender

  Doe alle essential oils in het flesje en laat ze even staan. Voeg dan voorzichtig lauwwarm water toe tot het flesje vol zit. Als emulgator kun je wat pure wodka toevoegen of zeezout. Altijd goed schudden voor gebruik. Geschikt voor volwassenen en kids vanaf 2 jaar.
  Voor jongere kinderen of baby’s kun je een spray maken met alleen 10 druppels lavender en citronella.

 2. Prik weg
  Als je dan toch door zo’n vervelend beestje geprikt bent, of je loopt met je blote benen door de brandnetels, is het handig om een prik weg roller bij de hand te hebben.

  Wat heb je nodig?
  – 10 ml rollerflesje
  – 10 druppels Purification of Tea tree
  – 10 dr Lavender
  – 10 dr Frankincense

  Doe alles in het rollerflesje, laat een paar minuten staan en vul aan met V6 draagolie of een andere vette olie naar keuze. 


 3. Pollen roller
  Voor iedereen met hooikoorts is de zomer een drama. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de symptomen wat te verlichten. Word je toch een stuk gezelliger van!

  Wat heb je nodig?
  – 10 ml rollerflesje
  – 10 dr lavender
  – 10 dr lemon
  – 10 dr peppermint
  – 10 dr copaiba

  Doe alles in het rollerflesje, laat een paar minuten staan en vul aan met V6 draagolie of een andere vette olie naar keuze. Rol elke ochtend op je holtes (wangen, neus, voorhoofd) en meerdere keren per dag herhalen bij klachten.

 4. Desinfectie spray
  Je kunt bij Young Living het kant en klare thieves spraytje kopen. Heel handig voor wc’s en andere oppervlaktes. Maar uiteraard kun je ook zelf heel simpel een cleaning spray maken!

  Wat heb je nodig?
  – 100 ml sprayflesje
  – 20 druppels thieves
  – alcohol 70%

  Doe de olie in het flesje, eventueel kun je wat extra Lemon toevoegen als ontvetter. Vul daarna af met de (gedenatureerde) alcohol. Niet geschikt voor de huid.

 5. After sun spray
  Na het zonnen is het heerlijk om een verkoelende en verzorgende spray of creme te gebruiken. Helaas zitten hier vaak stoffen in die niet bepaald gezond zijn. Hier een DIY variant! (Young Living heeft ook de lavadarm after-sun en cooling mist als je liever kant en klaar koopt.)

  Wat heb je nodig?
  – 100 ml sprayfles
  – 8 druppels lavender
  – 10 druppels frankincense
  – 5 dr peppermint
  – 5 dr copaiba
  – optioneel: 2 tl pure aloe vera gel
  – optioneel: 1 tl vit E olie

  Meng eerst de essential oils in het flesje en laat even staan. Voeg dan de vitamine E olie en aloe vera gel toe. Afvullen met water (of half water, half draagolie voor nog meer verzorging.) Even goed zwenken voor gebruik. 

Dat waren ze! Heb jij nog een leuke toevoeging die jij echt onmisbaar vindt?
Zet hem in de reacties!

Fijne vakantie allemaal! 

Marijke

Delen?

Share on pinterest
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Geen reacties on Onmisbaar op vakantie

Laat een reactie achter

Je email wordt niet gepubliceerd.